Belföld

Lemondana az oktatási államtitkár

Levelet küldött Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár Orbán Viktornak, amelyben jelezte lemondási szándékát, egyben négyszemközti találkozót kért - értesült kormánykörökből az Index.

Az oktatási államtitkárság hétfőn megerősítette, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár levélben felajánlotta lemondását Orbán Viktor miniszterelnöknek. Azt mondták, amíg a személyes találkozóra a kormányfővel nem kerül sor, addig mást nem kívánnak mondani az ügyben. Az MTI úgy tudja, hogy a megbeszélésnek egyelőre még nincs kitűzve az időpontja.

Az Index úgy tudja, Hoffmann elegendő támogatottság hiányában adná fel az oktatási terület irányítását. Emlékeztet rá, hogy az államtitkárt súlyos erkölcsi veszteség érte, amikor a Fidesz etikai bizottsága nem tartotta megalapozottnak a Pokorni Zoltán ellen benyújtott keresetét, amelyben azt kifogásolta, hogy párttársa a sajtón keresztül támadja az hivatalos oktatási irányvonalat. Emellett a tanárok és diákok tüntetései is szaporították Hoffmann problémáit.

Az Index forrásai szerint a lemondólevél nem jelenti azt, hogy az államtitkár azonnal feladná a posztját. Amennyiben Orbán Viktor miniszterelnök támogatásáról biztosítja, valószínűleg folytatni fogja a munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik