Belföld

Orbán nem engedi el Hoffmann Rózsát

Az oktatási államtitkár levélben ajánlotta föl a lemondását, ám a kormányfő nem fogadta el azt.

“Az oktatási államtitkárt Hoffmann Rózsának hívják, és így fog ez maradni még hosszú időn keresztül” – mondta Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy az oktatási államtitkár Orbán Viktor kormányfő egyik legközvetlenebb munkatársa.

Mint mondta, ma, Magyarország megújítása során az egyik stratégiai fontosságú terület a közoktatási és a felsőoktatási rendszer átszervezése. Ezt a munkát végzi jelenleg Hoffmann Rózsa, és ezt fogja végezni a jövőben is.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e személyes konzultáció a miniszterelnök és az államtitkár között, Szijjártó Péter azt válaszolta: Orbán Viktor és Hoffmann Rózsa rendszeresen szokott konzultálni, általában a kormányülések, illetve azok előkészítése keretében. “Más témában egyelőre személyes találkozó nem szerepel a napirenden” – tette hozzá.

Az Index hétfőn írt arról, hogy az oktatási államtitkár levélben ajánlotta fel lemondását Orbán Viktor miniszterelnöknek, s egyben négyszemközti találkozót is kért tőle. Az oktatási államtitkárság ezt meg is erősítette, de hozzátették: amíg a személyes találkozóra a kormányfővel nem kerül sor, addig mást nem kívánnak mondani az ügyben.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az üggyel kapcsolatban az MTI-nek azt mondta: a frakció az államtitkár mellett áll, és azt javasolja, vonja vissza elhatározását. Úgy fogalmazott: Hoffmann Rózsa nyugodt körülmények között, hatékony szakmai munkát szeretett volna végezni, de ehelyett a folyamatos, szervezett és nemtelen támadások ellen kellett védekeznie.

Harrach Péter Hoffmann Rózsáról azt nyilatkozta: “megnyugtató számunkra, hogy a miniszterelnök egyaránt bízik szakmai tudásában és emberi helytállásában”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik