Belföld

Csepeli kerékpárbolton ütött rajta a NAV

Adóellenőrök, pénzügyi nyomozók és rendőrök is megjelentek egy csepeli biciklikereskedőnél, akinél jogdíjmatrica nélküli DVD-ket és kábítószert találtak, miután a próbavásárláson megbukott az üzlet eladója - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Egy csepeli kerékpárüzlet padlásán több mint 12 ezer, hologram nélküli adathordozót és majdnem 50 gramm kábítószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói – áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint a szervizt is működtető boltban az adóellenőröknek nyugta nélkül adott el illegális DVD lemezeket az eladó, ezért értesítették a NAV Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóság munkatársait, akik a helyszínre érkeztek és házkutatást tartottak. A lemezeket tartalmazó dobozok átvizsgálása közben a nyomozók egy nejlonzacskóban 49 gramm cannabis gyanús anyagot is találtak, ezért értesítették a csepeli rendőrkapitányságot, amelynek nyomozói szintén a helyszínre érkeztek és visszaélés kábítószerrel bűncselekmény gyanúja miatt büntető eljárást indítottak.

A hologramos matrica nélküli adathordozókat a pénzügyi nyomozók szerzői jog vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt lefoglalták. A jogdíj meg nem fizetésével okozott kár becsült összege több mint egymillió forint. Az elkövetőt két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetheti a bíróság – írták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik