Belföld

Új egyensúly – Soma Mamagésával

Hatalmas változások korát éljük, amelyek eredete hosszú időre nyúlik vissza, és mára a férfi és női energiák egyensúlyának teljes félrebillenéséhez vezetett. A hagyományos női és férfi szerepek ideje lejárt, a férfiak elbizonytalanodtak, a nők viszont helyet követelnek maguknak az élet minden területén.

Egy új egyensúly megteremtése előtt állunk, amihez ki kell lépnünk megszokott szerepeinkből.

Lépjünk ki MOST! Kerekasztal beszélgetés és egyensúlyteremtés és “kötélhúzás” Soma Mamagésával, Novodomszky Évával, Péterfy Borival, Varga Líviusszal és Nánási Pállal június 2-án, 18 órától a Gödörben!

„A tudásra, önmegvalósításra, szabadságra, minőségi szexre kiéhezett nők most enni kérnek. És ez szembemegy mindazzal a megszokott képpel, amit eddig a nőhöz társítottak. A nő eddig szelíd volt, most vad lett, időnként követelőző is. A férfi határozott és irányító volt, most megingott, elbizonytalanodott saját férfiúi erejében. (…) Eddig a férfit tartották a teremtés koronájának, mára kiderült, hogy együtt vagyunk azok.”

Új egyensúly – ígéri új könyve címében Soma. Még mielőtt megriadnánk, hogy valamiféle politikai programnyilatkozatról van szó, a szerző máris megnyugtat minket: férfi és nő harmonikus viszonyának újbóli megteremtéséhez mutat utat.

Új egyensúly – Soma Mamagésával 1

– Hiszek abban, hogy valamikor, amikor az emberből férfi és nő lett, az a kindulópont az egység és az egyensúly volt – mondja Soma. – A könyv címe tehát arra utal, hogy ez a harmónia valamikor létezett, majd feborult, és most itt az ideje, hogy újra megteremtődjön, csak egészen más minőségben. A világon ma élő nagy tanítók, így Rüdiger Dahlke, Thorwald Dethlefsen, Bert Hellinger és Eckhart Tolle mind ugyanarról beszélnek: hogy a világban a férfi-női energia minősége túlzottan eltolódott a férfias irányba. Ha jin-jangban gondolkodunk, akkor azt mondhatnánk, el van jangosodva a világ. A könyvben ennek a jelenségnek a következményeit fejtem ki, nagyon sok aspektusból megmutatva, mit jelent ez a mai életünkben, a megváltozott férfi-női kapcsolatokban, a szerepmintákban, a viszonyulásokban.

Mindezt rengeteg friss adattal, példával, valamint a saját élettapasztalataimmal támasztom alá. A végén pedig nemcsak tanácsot, hanem kalácsot is adok, leírom, mit gondolok arról, a férfinak és a nőnek, a társadalomnak milyen lehetséges feladatai lennének ezzel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik