Belföld

Százmilliárdok tűnnek el a szerencsejáték-ágazatban?

Adathamisító programmal vissza lehet pörgetni a játékgépek számlálóit, így a játékos hiába várja a nyereményt.

A manipuláció miatt a könyvelésből úgy tűnhet, mintha a nyereményt kiadták volna a játékosnak, ám az összeg valójában az üzemeltetőnél marad. A gép előtt ülő meg hiába várja, hogy kijöjjön a százezer pörgetés utáni nyeremény.

A játékosok érdekvédői a Magyar Hírlapnak azt mondták, hogy becslésük szerint az üzemeltetői lobbinak kedvező szabályozás miatt jelenleg évente több százmilliárd forint elszámolása megkérdőjelezhető a rendszerben, vagyis a húsz év alatt ezermilliárdos nagyságrendű összegről lehet szó.

Közben a szerencsejáték-ágazat újraszabályozására készül a kormány. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint állami ellenőrzés nélkül veszik el az emberek pénzét.

A Magyar Szerencsejáték Szövetség megalapozatlannak és tévesnek tartja Lázár kijelentéseit. Az MSZSZ elnöke, Schreiber István szerint olyannyira van állami kontroll, hogy a bankszektoron kívül egyedül a szerencsejáték-szakmának van különálló állami felügyeleti szervezete, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által működtetett Szerencsejáték-felügyeleti Főosztály. Az automatákat a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal hitelesíti és rendszeresen ellenőrzi. A pénznyerő ágazat bevételtől függetlenül havi fix különadót is fizet. Emellett az ágazat 60 ezer munkahelyet és évente 70 milliárd forint költségvetési bevételt biztosít.

Lázár egyik korábbi felvetése nyomán Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter átfogó vizsgálatot rendelt el a felügyelő szerveknél, s a vizsgálat még nem zárult le

AJÁNLOTT LINK:

Valóban rabol a félkarú rabló?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik