Belföld

Mesterházy visszaszólt Gyurcsánynak

Fontos a hitelesség visszaszerzése, de az MSZP-nek nem elsősorban magával kell most törődnie - jelentette ki a pártelnök.

Gyurcsány Ferenc kedden a frakcióülésen ismertette, majd a Facebookon jelentette be: az általa vezetett Demokratikus Koalíció Platform vezetői pártszavazást kezdeményeznek, mert nem akarják, hogy “tisztázatlan eredetű pénzek felhasználásának legkisebb gyanúja vetődjön” az MSZP-re.

Mesterházy Attila az MTI kérdésére kifejtette: az MSZP hitelességvesztésének okai az előző ciklusban keletkeztek, ez volt a választási vereség egyik oka. A hitelesség visszaszerzése a szocialista párt egyik legfontosabb feladata – tette hozzá, megjegyezve, ez nehéz és lassú folyamat, amihez számos területen kell változtatni. Mint mondta, a Gyurcsány Ferenc felvetésében szereplő kérdések is ezek közé tartoznak, de azokat nem kívánta külön-külön értékelni.

“A belső szervezeti ügyek azonban nem terelhetik el a figyelmet arról, hogy politikánk az emberek problémáinak megoldásáról szóljon. Az MSZP-nek elsősorban nem saját magával, hanem a Magyarországon kialakuló antidemokratikus, önkényuralmi rendszerrel, a szociális válsággal és a romló közbiztonsággal kell foglalkoznia, hogy ismét választható alternatívává váljon. Ehhez erős, egységes és összetartó pártra van szükség, amelyben az egyéni érdeket felülírja a közösség érdeke” – mondta a pártelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik