Belföld

Kirabolta a fekvő beteget – 6,5 évet kap

Hat és fél év börtönbüntetést kapott az a miskei férfi, aki kirabolta azt az ágyhoz kötött embert, aki befogadta házába.

A tárgyaláson kiderült, a fekvő beteg férfihez 2006-ban költözött be Dezső Lajos, aki szállásért cserébe végezte a ház körüli munkát és mivel mindketten gyakran italoztak, rendszeresen vett bort.

A sértett 2010. június 25-én reggel tízezer forintot adott a vádlottnak, hogy cigarettát és bort vegyen neki. A férfi el is ment a kocsmába, cigarettát vásárolt, a megmaradt pénzt pedig elitta és játékgépen eljátszotta, majd visszament újabb tízezer forintért. Ekkor a két férfi veszekedni kezdett és a sértett visszakövetelte azt a pénzt, amit korábban adott. Dezső ezután kicsavarta a kezéből a tárcáját, amiben harmincezer forint volt. Kivett belőle tízezer forintot mondván, hogy megveszi a bort, de ehelyett visszatért a presszóba, ahol ismét eljátszotta és elitta a pénzt. Mindezt még egyszer megismételték.

Amikor a vádlott az utolsó tízezresért is visszatért a házba, a rabláshoz már egy forgótáras pisztolyt is elővett, amihez nem volt engedélye. A sértett hasához szorította és így szerzett újabb tízezer forintot, amit megint eljátszott.

Dezső Lajost azután fogták el, hogy a sértetthez kiérkező házi gondozó értesítette a rendőrséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik