Belföld

Itt öltek volna újra a romagyilkosok

A Nógrád megyei Ipolytarnócon akartak újabb gyilkosságot elkövetni azok a férfiak, akiket a 6 halálos áldozattal járó, romák elleni támadássorozat ügyében vádolnak. A falu gyanakodott.

Az fn.hu információi szerint, a faluban a romagyilkosságok feltételezett elkövetőinek elfogása után többeknek feltűnt, hogy megszaporodtak a rendőrök és több olyan jel is utalt arra, hogy a rendőrség az üggyel kapcsolatban vizsgálódik a faluban. Erről hivatalosan nem kaptak semmilyen információt, de gyanakodtak, lehet összefüggés. A faluban- amely 516 fős -, ahogy értesültünk az ottaniaktól, nincsenek többségben a romák, körülbelül negyven százalék lehet a lakosságban az arányuk.

A helyszín ugyanakkor menekülési szempontból ideális választás lehetett. A község határátkelőhely, így kevésbé tűnhet fel az idegenek jelenléte. Az Ipoly folyó is nyújt lehetőséget a menekülésben lévők nyomainak eltüntetésére illetve a menekülésre, különösen a nyári időszakban, amikor nagyon alacsony a vízállása.

Szabó Tibor, Ipolytarnóc polgármestere lapunk megkeresésére nem akart tájékoztatást adni az ügyről.



Nagyobb térképen való megjelenítés

A bűnbanda tagjait hosszas titkosszolgálati megfigyelés után, két nappal a tervezett támadás előtt fogták el a munkahelyükön, a debreceni Perényi 1 nevű szórakozóhelyen. Az akcióban 85 kommandós, száz nyomozó vett
részt, és az elfogással párhuzamosan 13 helyszínen tartottak
házkutatást.

Emellett a rendőrök 1916 bűnjelet foglaltak le: megtalálták egyes
helyszínek térképvázlatait, az elkövetéshez használt gépkocsit és az
addigra már leszerelt téli gumikat, az elkövetéskor használt
bakancsokat, fényképezőgépeket. A debreceni szórakozóhelyen egy fal mögé
rejtve pedig rábukkantak a besenyszögi vadásztól elrabolt fegyverekre
is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik