Belföld

Vádat emeltek Keller László ellen

Vádat emelt hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség Keller László volt közpénzügyi államtitkár ellen hivatali visszaélés miatt.

Az ügyészség közleménye szerint “a Miniszterelnöki Hivatal egykori közpénzügyi államtitkára, volt országgyűlési képviselő” 2004-ben indított vizsgálatakor jogellenesen adatokat gyűjtött a Somogy megyében 2001-től történt vadászatok ügyében. Ennek során egyebek mellett a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumtól, a megyei földművelésügyi hivataltól és vadászati társaságoktól okiratokat kért be.

Ezekben a főügyészség szerint olyan személyes adatok voltak, amelyekből következtetni lehet az érintettek személyére, vadászati szokásaira, személyi kapcsolataira, anyagi helyzetére, esetleg gazdasági, politikai kapcsolatrendszerére.

Keller László biztos abban, hogy bűncselekmény hiányában felmentő ítélet születik ügyében, ahogyan az korábban munkatársa esetében is történt. A szocialisták tájékoztatása szerint Keller László hétfőn konzultált Mesterházy Attila pártelnökkel, aki arról biztosította, hogy “küzdelméhez” az MSZP minden támogatást megad. “Mesterházy Attila bízik benne, hogy a független magyar ügyészség nem politikai megrendelést teljesít, és nem lesz partner a Fidesz politikai leszámolásához” – olvasható a közleményben.

A Magyar Nemzet 2010 decemberében írt arról, hogy gyanúsítottként hallgatta ki a szocialista Keller Lászlót a Központi Nyomozó Főügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik