Belföld

Rendvédelmi tüntetés, elvetett vármegyék és hazaárulózás a parlamentben [Hírösszefoglaló – Belföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb belföldi híreit.

Fellegi Tamás az MTI-nek adott interjújában hangsúlyozta : sikeresnek tartja a magyar elnökség elmúlt három hónapját. A miniszter úgy vélekedett, hogy az elnökség a számára kirótt feladatokat sikeresen teljesítette.
Bővebben…

A Magyar Nemzet szerint már írásban is megkapták a gyógyszerpiac szereplői, hogy július 1-től milyen intézkedéseket tervez a kormány. A gyógyszercégeket terhelő “különadó jellegű”, a támogatott forgalmuk után számított befizetési kötelezettséget 12-ről 18 százalékra emelnék.
Bővebben…

Már 200 ezren nem tudják fizetni hiteleiket. A Világgazdaság szerint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a hozzá érkező panaszok alapján helyteleníti, hogy a bankok az adós lejárt tartozásáról gyakran nem értesítik a kezest vagy az adóstársat.
Bővebben…

Egy ellenszavazat mellett támogatta a Fidesz-KDNP-frakciószövetség azt a módosító indítványt, amely rögzítené az új alaptörvényben, hogy a bírói szolgálati jogviszony alsó korhatára a 30. életév, a felső pedig az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltése.
Bővebben…

Schmitt Pál parlamenti beszédében elmondta, minden nemzetnek szüksége van arra, hogy legyenek kapaszkodói, amelyekhez ragaszkodik, de sajnálatos módon vannak, akik tagadják ezek megkérdőjelezhetetlen létét.
Bővebben…

Az egyik védett tanú szerint Sztojka elővett egy kést, a következő pillanatban Marian Cozma kézilabdázó “eldőlt, mint egy zsák”. Az NN23-as védett tanú vallomását – amelyet néhány hete tett zárt tárgyaláson, s azon a vádlottak sem lehettek jelen – a Cozma-ügyet tárgyaló tanácsvezető bíró ismertette a Veszprém Megyei Bíróság hétfői tárgyalási napján.
Bővebben…

Nem kívántak javaslatot tenni az érdekvédelmi szervezetek a tűzoltók életpályamodelljére vonatkozóan – közölte hétfőn Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azon a sajtótájékoztatón, amelyen Bakondi Györggyel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjével bejelentették: év végéig kifizetik a tűzoltók elmaradt túlórapénzét.
Bővebben…

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos hétfőn azt mondta az MTI-nek, nincs takargatnivalója, hiszen egy, a Magyar Nemzetben hétfőn megjelent lapinterjúban ő maga számolt be arról, hogy az 1990-es évek elején fiatal tisztként a Katonai Ügyészségtől kapott egy szolgálati lakást.
Bővebben…

A Jobbik szerint “minősített hazaárulás”, hogy egyetlen kormánypárti képviselő sem támogatta a név szerinti szavazáson azt az alkotmányhoz benyújtott jobbikos módosító indítványt, amely az új alaptörvényben rögzítette volna a föld- és ivóvízvagyon magyar kézben tartását – jelentette ki Dúró Dóra hétfőn a szavazásokat követően.
Bővebben…

A Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezetének (RKDSZ) tüntetésével kezdődött meg hétfőn a rendvédelmi dolgozók szakszervezeteinek demonstrációsorozata az V. kerületi Kossuth Lajos téren; a Hivatásunk védelmében elnevezésű akció keretében mintegy félszázan tüntettek az Országház mellett.
Bővebben…

A parlament 264 igen és 41 nem szavazat mellett fogadta el a fideszes Lázár János és a KDNP-s Harrach Péter módosító indítványát, amelyben kimondják, Magyarország területe megyékre, városokra és községekre tagozódik.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik