Belföld

Gázrobbanás: összedőlhet a Nefelejcs utcai ház

Gázrobbanás történt szerda délelőtt Budapesten egy VII. kerületi lakóházban. Az egyik lakásból két embert mentettek ki a romok alól. A ház életveszélyessé vált, az összes lakónak ki kell költöznie.

A robbanás a Nefelejcs utca 19. számú ház második emeletén történt, a lakásban két ember tartózkodott. A detonáció okát még nem tudja a tűzoltóság. A ház életveszélyessé vált, ezért az ott élő hatvan embernek ki kell költöznie.

A helyszínen rengeteg tűzoltó dolgozik. Az utca Péterfy Sándor és István utca közti szakaszát a rendőrség teljesen lezárta.

Kisdi Márk Máté tűzoltósági szóvivő elmondta: a tűzoltók két embert eszméletlen állapotban, súlyos sérülésekkel hoztak ki az épületből. Az index.hu úgy tudja, hogy a két nő nem a robbanásban sérült meg, hanem a törmelékek zuhantak rájuk. Egy mentőautó a helyszínen várakozik, hátha találnak még sérültet – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A ház födémszerkezete és teteje is megsérült. A robbanásban két lakás vált teljesen lakhatatlanná.

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

A 30 négyzetméteres lakás teljesen megsemmisült, a szomszéd lakásban is komoly károk keletkeztek, leszakadt a födém és megsérült a tető is. A lakók csak a tűzoltókkal mehetnek be a lakásukba.

Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa beszélt az egyik szomszédos lakás egyik lakójával. Az asszony elmondta, hogy lakásuk konyhája teljesen tönkrement, a plafon megrepedt. Neki nem esett baja, de törmelékek hullottak rá.
Kattintson a képgalériáért! Fotó: Kummer János / fn.hu

Kattintson a képgalériáért! Fotó: Kummer János / fn.hu

A kerület polgármestere, a fideszes Vattamány Zsolt is a helyszínen van, aki közölte: a főfalak bármikor ledőlhetnek. A ház életveszélyessé vált, ezért mindenkit kiköltöztetnek. 29 lakás 60 lakója kap ideiglenes elhelyezést egy kerületi panzióban, illetve üres önkormányzati lakásokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik