Belföld

Romagyilkosságok: tagadják a besenyszögi fegyverrablást

A romagyilkosságok tárgyalásán az első- és másodrendű vádlott tagadta, hogy köze lenne a besenyszögi fegyverrabláshoz; nyomozati vallomásukban azt mondták, hogy a fegyvereket a harmadrendű vádlott, Pető Zsolt szerezte be.

Az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád Sándort azt vallotta: Pető Zsolt önmagától, de nem tudni milyen célból, szerezte be a fegyvereket: először hármat, majd néhány héttel később újabb három darabot és ezt már az első támadás előtt meg is mutatta nekik.

Testvére, a másodrendű vádlott, Kiss István viszont azt vallotta, Pető Zsolt az ő megbízásukra szerezte be a fegyvereket: öt sörétes és egy golyós puskát, amelyet közös albérletükben az ágy alatt tartott.

A testvérpár tagadta, hogy bármilyen közük lenne a besenyszögi vadász kirablásához, állításuk szerint csak a sajtóból értesültek arról, hogy a rendőrök “rájuk akarják kenni” ezt a bűncselekményt is.

Pető Zsolt az ellene felsorolt többi vádhoz hasonlóan tagadta, hogy köze lenne a fegyverrabláshoz, vagy a romák elleni támadásokhoz. A bíróság előtt, megerősítve korábbi vallomását, azt mondta: bűncselekményt nem követett el, így a fegyvereket nem is tárolhatta, azokkal lövéseket egyetlen alkalommal sem adott le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik