Belföld

Romagyilkosságok, demonstrációk és belvíz [Hírösszefoglaló – Belföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb belföldi híreit.

Csontos István negyedrendű vádlott tagadta a romagyilkosságok büntetőperének második, szerdai tárgyalásán a Pest Megyei Bíróságon, hogy rasszista lenne; állítása szerint társai rángatták bele a bűncselekmény-sorozatba.
Bővebben…

A magyar kormány által a határon túli magyar szervezeteknek és egyéb intézményeknek nyújtott állami támogatások ügyében is vizsgálódik majd az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula már meg is állapodott Tőkés Lászlóval, hogy a határon túli szervezetekkel összefüggő vizsgálatok az elszámoltatási kormánybiztos hivatalán belül zajlanak majd.
Bővebben…

Továbbra is jócskán kétmillió forint felett keres az elszámoltatási kormánybiztos és a kormányfő szóvivője – írja a Népszabadság. A lap szerint a fizetéscsökkentésükre vonatkozó törvényjavaslat a lehető leglassabb ütemben megy keresztül a parlamenti procedúrán.
Bővebben…

Abszurdnak és rosszindulatúnak tartja a Fidesz EP-képviselője azokat az elméleteket, amelyek szerint titkolóznának az alkotmányjavaslat szövegével kapcsolatban. Az alkotmányszövegező bizottság vezetője ezúttal blogbejegyzésben bírálta a bírálókat, miként azt már megtette egyszer.
Bővebben…

Figyelemfelhívó demonstrációt szervezett a Magyar Sertéstartók Szövetsége (MSSZ) szerdán Budapesten, a Kossuth téren. Mintegy 50-60 állattartó, és csaknem ugyanennyi újságíró volt jelen a tiltakozáson kora délután, a Rákóczi szobor előtti területen.
Bővebben…

Április 15-én tüntetést tartanak Budapesten a magyar leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek (LMBT) jogait képviselő civil szervezetek, tiltakozva az alkotmánytervezet házasságra vonatkozó passzusa és egyéb, általuk diszkriminatívnak tartott koncepciói ellen – közölték a szervezetek képviselői közös sajtótájékoztatójukon szerdán, Budapesten.
Bővebben…

A múlt hét végéig 74-en haltak meg influenzával összefüggő megbetegedés következtében Magyarországon ebben az influenzaszezonban. A megbetegedések gyakorisága már csak Pest megyében haladta meg a járványküszöböt – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.
Bővebben…

Április végére, május elejére alakulhat ki a kormány végleges elképzelése a szabad vasárnapról. Ezt a Magyar Nemzettel közölték Szatmáry Kristófnak, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdasági államtitkárának titkárságán. A KDNP frakcióvezetője (a képen) a lapnak elmondta: a nyári szünet előtt a parlament elé kerülhet a heti pihenőnapról szóló törvényjavaslatuk.
Bővebben…

Több feljelentést tett Hende Csaba honvédelmi miniszter a Legfőbb Ügyészségen a tárca két cégénél 2005 és 2010 között elkövetett visszaélések gyanúja miatt – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-vel.
Bővebben…

Három megyében újabb hét embernek kellett elhagynia az otthonát kedden a belvízveszély miatt. Velük együtt már 400 fölé emelkedett a kitelepítettek száma az országban.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik