Belföld

Ismét szembe mentek a sztrádán – 3 halott

Egy személykocsi az autópálya Budapest felé vezető sávjában a forgalommal szemben haladt, amikor összeütközött az ott szabályosan közlekedő kisteherautóval. A kocsi három utasa meghalt.

Hárman meghaltak, egy ember könnyű sérüléseket szenvedett az M6-os autópályán, az 50-es kilométer közelében, Iváncsa térségében szerdán hajnalban történt balesetben, amikor két autó ütközött – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes szóvivő közölte: a személyautóban utazó három ember a helyszínen meghalt, holttestüket a tűzoltók vágták ki az összeroncsolódott járműből. A kisteherautó sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett. Tájékoztatása szerint az érintett útszakaszról a helyszínelés és a műszaki mentés idejére Perkáta felé terelik el a rendőrök a forgalmat.

Németh-Kész Mónika rendőr százados közölte: a személyautóban utazó három ember – egy 56 éves és egy 55 éves ercsi férfi, valamint egy 55 éves hajléktalan – a helyszínen meghalt. Holttestüket a tűzoltók szabadították ki a roncsból. A kisteherautó vezetője – egy 44 éves paksi férfi – nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrök feltételezik, hogy az autóban utazó férfiak horgászni indulhattak, mivel a kocsiban horgászfelszerelések voltak.

A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya. A vizsgálat során arra is keresik a választ, hogy a balesetet okozó gépkocsivezető fogyasztott-e alkoholt, illetve más, a vezetésre hátrányosan ható szert, illetve hol hajtott fel a forgalommal szemben az autópályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik