Belföld

A KDNP közteret nevezne el II. János Pál pápáról

Ronald Reagan volt amerikai elnöknek szobrot emeltetnének.

Ronald Reagan, egykori amerikai elnök és II. János Pál pápa posztumusz díszpolgárrá avatását, méltó közterület elnevezését javasolja róluk a Fővárosi Önkormányzatnak a KDNP által létrehívott Ronald Reagan Emlékbizottság.

Semjén Zsolt fővédnök, a KDNP elnöke és Szabó Marcell, a bizottság titkára a testület nevében kiemelte: a Fővárosi Önkormányzat döntését különösen időszerűvé tenné, hogy idén ünnepelik Ronald Reagan elnök születésének századik évfordulóját.

A testület a főpolgármester támogatását kérte ahhoz, hogy legyen szobra Reagan elnöknek az V. kerületben a Szabadság tér és a Zoltán utca találkozásánál. A volt elnök századik születésnapja alkalmából a Zoltán utca egy rövid szakaszát is átneveznék. Az Ronald Reagan nevét viselhetné.

Hasonló kezdeményezéssel élnek II. János Pál személyével kapcsolatban is, aki – mint indokolták – “szabadságunk visszanyerése és lelki megújulásunk kiemelkedő szolgálója volt”. A lengyel pápa életművére az egyház is – májusi boldoggá avatásával – hangsúlyosan fel kívánja hívni a figyelmet. Kiemelkedő személyisége, hazánk iránti kitüntető figyelme miatt javasolják, hogy II. János Pál posztumusz díszpolgári címet kapjon és a főváros egy méltó közterülete a pápa nevét viselje – zárul a levél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik