Belföld

Drágulás, tweetek és vármegyék [Hírösszefoglaló – Belföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb belföldi híreit.

Április elsején 10 forinttal emelkedik a liszt kilónkénti ára, aminek alapján a kenyér fogyasztói ára 309-317 forint lehet. Pótsa Zsófia, a Gabonaszövetség főtitkára szerint a gabonapiac “beállt”, export nincs és a malmok sem keresik a drága búzát.
Bővebben…

Gyurcsány Ferenc szerint meg kell mutatni Orbán Viktornak, hogy “ma még övé a Parlament többsége, de az utca egyre inkább a vele szembenálló demokratáké”. A volt kormányfő legújabb blogbejegyzésében hazugságnak nevezi, hogy a közjogi felhatalmazás egyenlő lenne a társadalmi felhatalmazással, amely alapján egyetlen párt Alkotmányt adhatna a népnek.
Bővebben…

Nem lesz kormányátalakítás – jelentette ki a miniszterelnök szóvivője a Magyar Televízió reggeli műsorában. Szijjártó Péter arra reagált, hogy a Népszava szerint több miniszter távozhat a kormányból az EU-elnökség után.
Bővebben…

Óriási vihart kavartak Deutsch Tamás “csiripei” a Twitteren. A Fidesz európai parlamenti képviselője a bejegyzéseiben olyan kifejezéseket használ, mint “szemét alakok”, “irtózatos ge..k”, “gusztustalan rohadékok”.
Bővebben…

A parlament alkotmányügyi bizottságának többsége keddi ülésén nem támogatta a fideszes Lázár Jánosnak és a KDNP-s Harrach Péternek azt a módosító indítványát, amely elvetné a vármegye kifejezést az új alkotmányra vonatkozó kormánypárti javaslatból.
Bővebben…

Az oktatási államtitkár szerint akár egymillió forint is lehet egy éves tandíj, ha kivezetik a felsőoktatásból a költségtérítéses képzést, és azt az önköltségeshez igazítják a Széll Kálmán-terv alapján.
Bővebben…

800 millió forintos kár érhette az államot a honvédségi ingatlanok eladása miatt 2002 és 2010 között – mondta az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula szerint Fapál László volt helyettes államtitkár ingatlanügyén kívül további húsz gyanús ügyletre derült fény.
Bővebben…

Felkerült kedden a nol.hu-ra annak a több mint 200 úgynevezett kombinált – azaz egy tablettában többféle hatóanyagot is tartalmazó – orvosságnak a neve, amelyek állami támogatása péntektől változik, többnyire csökken. A honlap munkatársa kiszámolta, hogy ennek következtében az érintett gyógyszerek patikai ára több száz, egyes esetekben több ezer forinttal is drágul.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik