Belföld

Budai: etikátlan Tátrai “levelezgetése”

Etikátlannak és nemtelennek tartja Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos, hogy Tátrai Miklós, az MNV volt vezérigazgatója a Népszabadságon és a Népszaván keresztül "levelezget" vele.

A kormánybiztos ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy a Népszabadsághoz és a Népszavához is eljutott az a levél, amelyben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatója rágalomnak minősíti Budai Gyula állításait a Fradi-pálya eladásával kapcsolatban.

Budai Gyula közölte: ha Tátrai Miklósnak “a vizsgálatommal kapcsolatban bármilyen problémája van, akkor hozzám kellett volna fordulnia, és nem pedig a Népszabadsághoz, valamint a Népszavához”.

A fideszes politikus emlékeztetett, a Fradi-pálya értékesítése ügyében a vizsgálatot befejezte, így – mint fogalmazott – “Tátrai Miklósnak innentől kezdve nem velem, hanem az ügyet vizsgáló ügyészséggel van vitáznivalója”.

Véleménye szerint a volt MNV-vezérigazgatónak a levelében megfogalmazott érveit nem neki, hanem az ügyészségnek kell elmondania, amikor ebben az ügyben meg fogják hallgatni valamilyen minőségben.

Budai Gyula múlt pénteken különösen jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatója és Császy Zsolt, az MNV volt jogtanácsosa ellen, mivel “jogszabályon alapuló kötelezettségeik megszegésével, biztosítékok nélküli szerződéskötéssel” 1,2 milliárd forint plusz áfa kárt okozhattak a magyar államnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik