Belföld

Kirabolták Kemény Dénest

Ellopták Kemény Dénesnek azt az ezüstserlegét, amelyet a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya még az 1999-es Eb-siker alkalmából kapott.

A rablók az ünnepek alatt vitték magukkal az emléktárgyat a háromszoros olimpiai bajnok szakvezető korábbi, Szépvölgyi úti lakásából, ahol Kemény Dénes két nagyobbik fia él.

„Nem voltak otthon a srácok, amikor az eset történt, s mire a mobilriasztásra Kristóf fiam hazaért, már hűlt helyük volt a tetteseknek – mesélte az MTI-nek a kapitány, és ehhez hozzátette: a serleg látható a válogatott hivatalos honlapján – hátha valaki felismeri…

„Elvittek néhány más értéktárgyat is, de nekem a serleg fáj igazán, hiszen ezt Firenzében vehettem át az olasz belügyminisztertől személyes ajándékként azután, hogy a játékosaim az Európa-bajnoki sikerünket követően megkapták az aranyérmeiket. Ezt reprodukálni nem lehet, és számomra az erkölcsi értéke óriási. Ez az én emléktárgyam az 1999-es firenzei Eb-ről, ahol a válogatottal kapitányságom második kontinensgyőzelmét arattuk. Bízom benne, hogy a trófea visszakerül hozzám” – jegyezte meg Kemény.

Az ügyben a III. kerületi rendőrkapitányság nyomoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik