Belföld

Bezárt menzák: köztes ajánlatot tett a szolgáltató

Szombaton segítenek ellátni a Pest megyei szociális intézmények bentlakóit. A megye szerint 10 napig megoldható az ellátás.

Noha még mindig nem született megállapodás a Pest megyei közétkeztetés helyreállításáról a szolgáltató HunGast Kft. és a neki jelentős összeggel tartozó megyei önkormányzat között, a szolgáltató levélben jelezte: a szociális intézményekben szombattól tervezett főzési stop ellenére segítenének a bentlakók ellátásában – közölte a cég ügyvezetője csütörtökön az MTI-vel. Ajánlatukra kora délutánig nem érkezett válasz a megyeházáról.

A megyeháza sajtófőnöke később az MTI-nek azt mondta: az elkövetkező tíz nap legsürgetőbb közétkeztetési teendőiről, illetve annak költségeiről tárgyaltak a Pest megyei önkormányzat és az érintett szociális intézmények vezetői csütörtökön. Ambrus András tájékoztatása szerint a megbeszélésen felsorakoztatott tények és lehetőségek alapján egyértelművé vált, hogy az 1724 gondozott ellátását akkor is meg lehet oldani, ha a HunGast Kft. a szociális intézményekben is leáll a főzéssel – mondta a sajtófőnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik