Belföld

Leépítés várható a közmédiában

A dolgozóknak írt levél szerint számolni kell az elbocsájtásokkal.

“A tervek szerinti átszervezés ütemes végrehajtása következtében egyes munkakörök megszűnhetnek, ezért az elkövetkező hónapokban számolni kell azzal a lehetséges következménnyel, hogy a jelenlegi kollégák egy részétl kénytelenek leszünk megválni” – áll abban a levélben, melyet Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója írt a közmédia dolgozóinak.

A levél szerint azoknak, akik részt kívánnak venni a közmédia megújításában, munkát, megbecsülést és szakmai kihívásokat fognak kínálni. Igyekeznek segíteni azok elhelyezkedését is, akiknek a munkájára az MTVA-n belül már nem számítanak.

Az MTVA vezérigazgatója a hírszolgáltatás egységesítését és korszerűsítését tartja a leglényegesebbnek, ezért az MTI vezetésével közösen erre fordítják a legtöbb energiát. A közmédiumok vezetői elkészítették az idei év műsorrács-terveit, megkezdődött ezek egyeztetése az MTVA gyártási és pénzügyi szakembereivel. Böröcz István szerint így ebben az évben már új, sikeres közszolgálati tartalmak jelenhetnek meg a közmédia-rendszer felületein.

Felmérték azokat az ügyeket, problémákat, amelyek az elmúlt években – akár a nyilvánosság előtt is – viharokat kavartak a közmédia rendszerében. “Készen állok arra, hogy ezekben az ügyekben fegyelmi felelősségre vonást vagy akár az igazságszolgáltatás irányába tett lépéseket kezdeményezzek” – írja levelében Böröcz István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik