Kultúra

A jövő év elején már láthatjuk a tízrészes Hunyadi-sorozatot

A TV2-n fogják bemutatni.

A több mint hatszáz színész és kaszkadőr közreműködésével készült tízrészes Hunyadi-sorozatBán Mór Hunyadi című regénysorozatának adaptációja – tíz órában mutatja majd be a XV. századi Európa egyik meghatározó hadvezére, Hunyadi János életét, aki az 1456-os nándorfehérvári csatában megváltoztatta az európai történelmet.

A Nemzeti Filmintézet és a Beta Film által finanszírozott, a TV2 és az ORF társproduceri munkájával megvalósult epizódokról most kiderült, hogy a jövő év elején mutatják be azokat a TV2-n – jelentette be a rendezők egyike, Lengyel Balázs.

Leo Pinter

Az Index szerint a munkák egyik legnagyobb nehézségének a számos nyelv használata bizonyult, hiszen a színészek egy része a nulláról kezdte a nyelvtanulást, ennek köszönhetően azonban török, illetve olasz mondatokat is hallunk majd az egymást követő részekben.

A három évnyi előkészítést követően egy teljes éven át forgó sorozatról Nagypál Orsi, a Hunyadi másik rendezője elmondta: a sztori alapját adó regény elolvasásával hitelesebben tudott dolgoni, a török nyelvvel azonban meggyűlt a baja, hiszen nehéz volt úgy instruálni, hogy ő maga nem beszéli azt.

The Orbital Strangers Project

A stábban Töröcsik Franciska, Rujder Vivien, Kádár L. Gellért, Fekete Ernő, Hermányi Mariann, illetve Medveczky Balázs mellett egy teljes nemzetközi színészgárdát felvonultató produkció producere a magyar származású Robert Lantos, rendezői pedig Nagypál és Lengyel mellett Szász Attila, valamint az Emmy-díjjal elismert, de Oscar-jelöléssel is büszkélkedő Robert Dornhelm.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik