Belföld

Nagyobb tragédia is történhetett volna a West Balkánban

Ipari palackos drogot használtak a tragikus éjszakán.

Akár nagyobb tragédia is történhetett volna a West Balkán nevű szórakozóhelyen az igazságügyi tűzvédelmi szakértő szerint. A Magyar Hírlap birtokába került összegzés szerint a szakember öt olyan teraszmelegítőt talált, amelyeket a gyártó kizárólag kültéri használatra javasol.

Még megdöbbentőbb, hogy a helyszíni szemlén olyan palackokra is bukkantak, amelyek dinitrogén-oxidot, azaz kéjgázt tartalmaztak. Ezt a színtelen, szagtalan, nem gyúlékony gázt a sebészetben és a fogászatban használják. Euforizáló hatása miatt nevezik kéjgáznak vagy nevetőgáznak. Házibulik kedvelt és olcsó ipari drogja, rövid ideig tartó euforikus hatása miatt elterjedt a drogfogyasztó fiatalok körében.

Káros élettani hatásai miatt közvetlenül a palackból vagy a patronból nem fogyasztják, hanem lufiból szokták belélegezni. A West Balkán negyedik emeletén talált palackok nagyméretűek, így azokat oda vendég nem vihette be.

A rendőrség nyolc ember ellen halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást. A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a Fővárosi Főügyészség hamarosan vádat emel a gyanúsítottak ellen.

AJÁNLOTT LINK:

Nem törődtek a vendég biztonságával (Magyar Hírlap)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik