Belföld

Bayer Zsolt Európa elrablásáról

A vegetáló, zabáló, fogyasztó Új Európa allegóriája a publicista szerint ma már nem a gyönyörű nőalak, hanem "Daniel Cohn-Bendit".

A középiskolák 11. évfolyamos tanulóinak szánt Euró­pa-naptár a Magyar Hírlap publicistája szerint félelmetes jel. Bayer Zsolt ugyanis azt feltételezi, hogy az akkurátusan feltüntetett muszlim, hindu és zsidó ünnepek mellé nem feledékenységből vagy provokációból nem kerültek be keresztények.

A szerző a legiszonyatosabb “s egyben legvalószínűbb” feltételezésnek azt tartja, hogy Európa kereszténysége már egy nem létező entitás az uniós bürokraták fejében.

“Odakint, a nagyméltóságú Brüsszelben, a St. Catherine téren áll egy ódon katolikus templom. Elhagyták hívei – s ma mint nyilvános vizelde üzemel. Onnan, a St. Catherine téri vizeldévé lett templomból széles és egyenes sugárút vezet eddig a naptárig” – írja Bayer Zsolt.

A vegetáló, zabáló, fogyasztó Új Európa allegóriája a publicista szerint ma már nem a gyönyörű nőalak, hanem “Daniel Cohn-Bendit”.

Mint ismert az európai zöldek frakcióvezetője volt az, aki a magyar miniszterelnöknek az Európa Parlamentben azt mondta, hogy “európai Chávezzé” válhat, “egy populista nacionalistává, aki nem érti a demokrácia lényegét és struktúráját”.

AJÁNLOTT LINK:

A mi Európánk elrablása (Magyar Hírlap)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik