Belföld

Feljelentették Bayer Zsoltot

A Zöld Baloldal ügyvezető elnöke feljelentette Bayer Zsolt publicistát Ugyanaz a bűz című írása miatt, amelyben azon sajnálkozott, hogy az 1919-es orgoványi gyilkosságok során nem sikerült elég embert meggyilkolni - írta a Nol.hu.


“Magyarországból “bűz árad”
– írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit, meg Schiff. A Népszava pedig a nagy kalapácsos ember vörös figurájával jelentkezik, és sajtószabadságot követel. A legtöbben pedig azt gondolják, hogy ez valami újdonság, és hogy ilyen hadjárat még nem volt. Botorság. Nincs új a nap alatt. Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben…” – írja Bayer Zsolt a Magyar Hírlap keddi számában. A szerző ezzel az ismert 1919-es fehérterrorista mészárlásra utalt, amely során több tucat embert öltek meg a kommunista diktatúra bukása után.

Ezért jelentette fel Kalmár Szilárd, a Zöld Baloldal ügyvezető elnöke a médiahatóságnál. “Ha a médiatörvény célja valóban az, hogy az uszító és sértő hangokat visszafogja a sajtóban, akkor feltételezhető, hogy Bayer Zsolt lesz az egyik első újságíró, akit a médiahatóság elmarasztal. Ha nem, akkor bebizonyosodik, hogy a törvény célja valami egészen más” – véli Kalmár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik