Belföld

Öröméneklés Geréb Ágnes szabadon bocsátásáért

Öröménekléssel tüntettek Geréb Ágnes szabadon bocsátásáért a már két és fél hónapja előzetes letartóztatásban lévő szülész-nőgyógyász fogva tartásának helyszínén, a fővárosi Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézet előtt.

A Szülők a Szabad Szülésért és a Születésház Egyesület szervezésében tartott hétfői megmozduláson – amely egyébként éppen Geréb Ágnes születésnapjára esett – mintegy négyszázan vettek részt, kifejezve örömüket, hogy az ügyészség a nap folyamán kezdeményezte a kényszerintézkedés megszüntetését, így a felfüggesztett szakember házi őrizetben, családi körben karácsonyozhat.

Geréb Ágnes szabadon bocsátásáért az elmúlt hetekben már több tüntetést tartottak Magyarországon és külföldön is. Az V. kerületi börtön épülete előtt most két hatalmas molinót feszítettek ki, amelyen Geréb Ágnes fotója és egy karácsonyi üdvözlet volt olvasható.

Öröménekléssel Geréb Ágnes szabadon bocsájtásáért tüntettek (fotó: MTI)

Öröménekléssel Geréb Ágnes szabadon bocsájtásáért tüntettek (fotó: MTI)

A megmozdulás részvevői, akik között nagyon sok kisgyermekes szülő volt, köztük olyanok, akiknek gyermekeit a szakember segítette világra, gyertyákkal, mécsesekkel sorakoztak fel a járdán, és muzsikaszó mellett énekelték el A börtön ablakában című dalt, valamint Palya Bea Születésdal című számát.

A demonstrálók, valamint a szülész-nőgyógyász gyermekei és unokája szintén “öröménekkel” köszöntötték Geréb Ágnest: ötvennyolcszor énekelték el egymás után, hogy “Ami jó van a világon, születésnapján kívánom”. A szülésznő ugyanis éppen hétfőn ünnepelte 58. születésnapját.

Geréb Ágnes foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályán indult büntetőügy miatt került előzetes letartóztatásba október 8-án.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik