Belföld

Folytatja az elszámoltatást kerületében Papcsák

Az előző ciklus botrányos ingatlaneladásairól számolt be Zugló polgármestere.

Újabb büntetőfeljelentéseket tett Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere, szerinte ugyanis több százmilliós kár érhette a kerületet az előző vezetés alatt – számolt be csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

A vizsgálat eddigi adatai alapján 2006 és 2010 között Weinek Leonárd, akkori SZDSZ-es polgármester, illetve az akkori kerületvezetés olyan ingatlanértékesítési rendszert alakított ki, amely lehetővé tette, hogy egyes önkormányzati ingatlanokat a bérlő elővásárlási jogára hivatkozva versenyeztetés, licitálás nélkül adjanak el. A bérlők eszerint olykor már egynapi bérleti jogviszony után elővásárlási jogosulttá váltak.

A polgármester a lapnak elmondta: megesett az is, hogy olyan ingatlanokon adott túl a kerület, amelyeket a képviselőtestület által elfogadott vagyongazdálkodási koncepció szerint tilos lett volna eladni.

Papcsák olyan esetekről is beszámolt, amikor az önkormányzat felújította, majd eladta ingatlanjait, de ez a pénz még a felújítás költségeit sem fedezte.

A polgármester hűtlen és hanyag kezelés, csalás és sikkasztás alapos gyanújával tette meg feljelentéseit, emellett bejelentette, hogy az Állami Számvevőszék elnökénél cégvizsgálat lefolytatását kezdeményezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik