Belföld

Széthordták a taszári bázist

A 2004-ben bezárt taszári légibázis az állami vagyon kezelésének legdurvább, legpazarlóbb példája - mondta Szita Károly kaposvári polgármester a Magyar Nemzetnek.

Szita Károly kormányzati vizsgálatot sürget a taszári bázis ügyében. A fideszes polgármester szerint millárdos értékek mentek tönkre, a repteret felverte a gaz, a laktanyát széthordták. Nem ártana egy kormányzati vizsgálat arról, hogy mit műveltek az elmúlt nyolc évben – jelentette ki a lap csütörtöki számában.

A polgármester reagált a Progresszív Intézet vizsgálatára is, amely szerint Kaposvár az öt legeladósodottabb megyei jogú város közé tartozik, az önkormányzat által kibocsátott kötvények és fejlesztési hitelek a 13 milliárd forintot is meghaladják.

Szita Károly leszögezte: hitelt csak annak adnak, aki erős vagyoni-pénzügyi háttérrel rendelkezik, és akiről tudják, hogy vissza is fizeti. Úgy vélte, Kaposvár mindkét tulajdonsággal rendelkezik.

A polgármester elmondta: 2007 és 2010 között több mint 21 milliárd forintot fordítottak városfejlesztésre. A hitelek felvétele szerinte elkerülhetetlen volt, mert a kormányzat nem adott megfelelő támogatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik