Belföld

Sokaknak okozhat álmatlan éjszakát a szakállamtitkár letartóztatása

Sok közéleti szereplőnek okozhat fejtörést vagy álmatlan éjszakát Benedek Fülöp volt agrárállamtitkár letartóztatása. Nem kizárt, hogy a Postabank hajdani VIP-listájához hasonló vadásztatási névsor kerül majd elő - írta a Népszabadság.

A korábban más ügyben első fokon, nem jogerősen elítélt Benedek Fülöpöt most jogtalanul szervezett protokollvadászatok szervezésével és saját célú beszerzések hivatali kasszából való kifizetésével vádolná a nyomozó hatóság. Az exállamtitkár közeli munkatársai szerint mindig mindent pedánsan feljegyzett, így sok „érdekes” név is felbukkanhat azokban a dokumentumhegyekben, amelyeket a nyomozók lefoglaltak.

A Népszabadság szerint többen úgy gondolják, Gyurcsány Ferenc esetleges sukorói szerepéről is adatokat és információkat szerezhetnek a nyomozók Benedek „irathalmazaiból” vagy vallomásából.

A korábbi ügye után az állami szférából távozó Benedeknek Csányi Sándor OTP-vezér adott „menedéket”: birtokpolitikai főtanácsadóként új földhitelezési konstrukció kidolgozásával bízta meg – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik