Belföld

MSZP: Schmitt golyózáport zudított

Az MSZP szerint a köztársasági elnök bebizonyította, hogy elkötelezett pártkatona, aki képes feláldozni a jogállamiság eszméjét, a törvényességet és a demokrácia hagyományosnak tekintett értékeit a kormányzó párt érdekeinek oltárán.

A szocialista párt szerint Schmitt Pál az elődjével, Sólyom Lászlóval folytatott megbeszélése után sem változtatott álláspontján, és olyan nyilatkozatot tett, amely az MSZP számára elfogadhatatlan, mert politikaileg elfogult.

“A jogállam elleni újabb támadásként értékeljük a köztársasági elnök szavait, amelyek úgy hatottak, mint amikor egy katonát a golyózápor elé küldenek. A köztársasági elnök tekintélyét feláldozva, éppen az ellenkezőjét mondta annak, amiben az MSZP bízott, amikor az LMP-vel közösen megfogalmazott levelet küldött Schmitt Pálnak az alkotmánybíróság hatáskörét csorbító fideszes törvény objektív mérlegelése érdekében” – közölte az MSZP.

A párt úgy látja, hogy Schmitt üzenetének lényege ellentmond nyitó mondatainak, melyek szerint a jogállamiságról soha sem mondhatunk le. “Mindezek ismeretében aligha lehet remélni, hogy a Fidesz által sürgetett új alkotmány az ország és nem a hataloméhes kormányzópárt érdekeit fogja szolgálni” – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik