Belföld

LMP: 3 csapást mér a Fidesz

"A jövő évi költségvetés bejelentett fő irányai rövid időn belül a harmadik csapást mérik a magyar középosztályra és munkavállalókra. Miközben egyetértünk a kormány 3 száza"A jövő évi költségvetés bejelentett fő irányai rövid időn belül a harmadik csapást mérik a magyar középosztályra és munkavállalókra. Miközben egyetértünk a kormány 3 százalékos GDP-arányos hiánycéljával, az ehhez vezető út tekintetében jelentős a szakadék a kormány és az LMP javaslatai között" - közölte a párt.lékos GDP-arányos hiánycéljával, az ehhez vezető út tekintetében jelentős a szakadék a kormány és az LMP javaslatai között" - közölte a párt.

“A középosztályra és munkavállalókra mért első csapás a magánnyugdíjpénztári befizetések elterelése volt az állami rendszerbe. A büdzsétervezet erre rátesz egy lapáttal: ma már a 3 millió magánnyugdíjpénztári tag 90%-ának erőltetett menetben történő visszaléptetése a cél az állami rendszerbe” – véli az LMP.

Szerintük e lépés alapjaiban ássa alá a szerződéses, jogállami viszonyokba vetett bizalmat azzal, hogy a kormány az egyéni megtakarításokra a nemzeti együttműködés jegyében rátette a kezét. “A második csapást a középosztályra és a munkavállalókra az október közepén beterjesztett adótörvény-javaslatok jelentették. A magánnyugdíjpénztári einstandból ennek keretében sok százmilliárdos nagyságrendű jövedelemátrendezést valósít meg a Fidesz-KDNP az alacsony és átlagos mértékű munkajövedelemből élő társadalmi csoportok rovására” – áll a közleményben.

“A Fidesz-KDNP Matolcsy György miniszter által bemutatott javaslata egy harmadik csapást is jelent a munkavállalókra: a közösségi intézményeknél 20-30 ezer fős leépítéseket helyezett kilátásba, a dologi kiadások jelentős megkurtítása mellett” – mondják.

Úgy látják, hogy mindez súlyosan hátrányos helyzetbe hozza a megtakarításaikat és munkahelyüket elvesztő munkavállalókat, és nem jelent érdemi enyhítést a járulékokat tisztességesen fizető munkaadóknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik