Belföld

91 ezer doboz cigit fogtak

Kilenc cigarettacsempészt fogtak el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, az orgazdák közül a pénzügyőrök hat embert őrizetbe vettek - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője. Összesen 91 ezer doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát foglaltak le, amelyek 58 millió forintot érnek.

A VPOP Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala a hét közepén két szabolcsi település négy helyszínén tartott házkutatást egy időben. Az akció során 2,5 millió forint készpénzt, valamint az ott parkoló autókban 64 ezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak. A nyomozás szálai hat elkövetőhöz vezettek, akik közül hárman működtek közre az adózatlan cigaretta megszerzésében, míg mások a dohányáru tárolásában és szállításában vettek részt.

A megszerzett információk alapján, a pénzügyőr nyomozók igazoltattak egy Mátészalkáról Jármi irányába haladó tehergépkocsit, és egy autót, amelyik követte.

“A gépkocsi rakterében 27 ezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettát szállítottak, míg a mögötte haladó autóból 8 millió forint készpénz került elő. Az igazoltatás megkezdésekor egy ukrán állampolgár is a helyszínre érkezett” – ismertette az ügy részleteit Sipos Jenő.

A kilenc elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki jelentős értékű jövedéki termékre elkövetett jövedéki orgazdaság bűntette miatt; az elkövetők akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők – közölte a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik