Belföld

Pisztollyal ment dolgozni a volt polgármester

A fegyvertartási szabályok megsértése miatt szabálysértési eljárást indított a rendőrség Nyírpazony volt polgármestere ellen szerdán.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője, Fülöp Gergely elmondta: a rendőrség a reggeli órákban kapott értesítést arról, hogy a Nyíregyházával szomszédos település volt polgármestere fegyverrel ül az irodájában.

A rendőrök ellenőrizték a bejelentést, bűncselekményre utaló körülményt nem találtak, viszont a férfi engedéllyel tartott pisztolya a hivatal előtt parkoló gépkocsijából került elő.

A pisztolyt a rendőrök átvették, és a fegyvertartási szabályok megsértése miatt eljárást indítottak a volt önkormányzati vezető ellen. A szóvivő megjegyezte: személyi szabadságot korlátozó intézkedés nem történt, a volt polgármestert a kapitányságon meghallgatták, de további részleteket a százados nem közölt.

Nyírpazonyban a vasárnapi önkormányzati választáson a volt polgármester, Vas Miklós is indult független jelöltként a tisztség újbóli elnyeréséért, és a második helyen végzett, 242 szavazattal lemaradva a győztes mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik