Belföld

Csütörtökön kezdik a kárfelmérést az iszappal elöntött területen

Három biztosítótársaságot jelöltek ki arra, hogy mérjék fel a károkat a vörösiszappal elöntött ajkai térségben, a munkafolyamat az érintett önkormányzatok reményei szerint csütörtök reggel megkezdődik.

Tili Károly, Kolontár polgármestere elmondta: a Magyar Biztosítótársaságok Szövetsége (Mabisz) a Generali, a Groupama és az Aegon biztosítót jelölte ki arra, hogy haladéktalanul kezdjék meg a kárfelmérést.

A polgármester szerda reggel találkozott is az egyik társaság képviselőivel, akik kezdetben a jövő hétre ígérték a kárfelmérés első munkafázisát, de a településvezető azt várja, hogy már csütörtök reggel kezdjék meg a felmérést és a kártalanítást.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz (OKF) az érintett lakosok nevével juttatják el az információt a károkról, s azokat egy központi alapból is enyhíteni fogják – mondta a polgármester.

Arra a kérdésre, hogy a Kolontár elöntött részén lévő házak – amelyek között több felújított és félkész is van – biztosítva vannak-e, Tili Károly nem tudott válaszolni, mondván: erről a tulajdonosok még nem nyilatkoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik