Belföld

Lemondatnák Szili Katalint

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) Baranya megyei szervezete arra kéri Szili Katalint, mondjon le a tavaszi országgyűlési választáson a MSZP baranyai területi listáján szerzett országgyűlési képviselői mandátumáról, hogy helyét egy, az MSZP-t képviselő új jelölt foglalhassa el.

A baranyai szocialisták annak kapcsán közölték ezt az MTI-vel, hogy a volt házelnök hétfőn bejelentette: kilép az MSZP parlamenti frakciójából, mostantól egy új baloldali pártot vezet, mandátumát azonban nem adja vissza, mert az MSZP-vel, nem pedig a választóival szakított.

Az MSZP Baranya megyei szervezete tudomásul veszi Szili Katalin döntését, miszerint a továbbiakban nem az MSZP színeiben kívánja folytatni politikai pályafutását, annak ellenére, hogy Szili Katalin sikereiben a szocialista pártnak döntő szerepe volt – áll a közleményben.

A baranyaiak ugyanakkor úgy vélik, útjaik addig nem válhatnak el egészen, ameddig Szili Katalin nem dönt úgy, hogy megválik a Magyar Szocialista Párt jóvoltából tavasszal megszerzett parlamenti helyéről, hiszen azt közvetetten kapta a választóktól, miután egyéni körzetében nem kapott mandátumot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik