Belföld

Demokráciadeficitet emleget az MDF

"A kormánypárt választási ígéreteivel ellentétben nem csökkentette jelentősen és azonnal az adókat, hanem jelentősen és azonnal saját maga számára kedvező módon megváltoztatta a hatalomszerzés és gyakorlás jogi kereteit Magyarországon. A minden szentnek maga felé hajlik a keze elv szakszerű gyakorlása a 2010-es önkormányzati választások esetében sajnos látványos eredményt hozott" - közölte
Horváth István Attila, az MDF elnökhelyettese.

“Nemcsak az látszik világosan, hogy drasztikusan csökkent azok száma, akik éltek szavazati jogukkal, hanem az is, hogy ahol lehetséges volt az igazi verseny, a szabad választás lehetősége, ott többen mentek el voksolni, mint azokon a helyeken, ahol az áldemokrácia jegyében mindössze két nagy párt jelöltjei állhattak rajtvonalhoz” – tette hozzá Horváth.

“Ma egyértelműen bebizonyosodott, hogy a kis pártok tudatos ellehetetlenítése a választásokon nem a demokrácia minél teljesebb érvényesülését szolgálja. Kérdésként fogalmazódik meg, hogy talán inkább a nagy pártok mögött álló üzleti körök érdekei álltak a változtatások hátterében? Az, hogy minél kevesebben láthassanak bele kétes, vagy kevésbé kétes üzelmeikbe?” – veti fel a pártelnök.

“Az MDF rendkívül sajnálatosnak tartja, hogy e demokráciadeficit éppen az önkormányzati választások kapcsán vált világossá, hiszen az emberek mindennapi életét, az elkövetkező négy évüket, a demokráciába vetett hitüket a mai eredmények befolyásolják a leginkább. Az Magyar Demokrata Fórum mindazonáltal megköszöni szimpatizánsainak azokat a voksokat, amelyeket több száz önálló, vagy támogatott jelöltjére leadtak” -mondta a pártelnök..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik