Belföld

Körömrágós lesz a szegedi választás

A Századvég szerint az MSZP-s Botka és a Fideszes B. Nagy fej-fej mellett állnak. Tarlós elsöprő győzelemre készülhet.

Tarlós István nagyarányú budapesti győzelmére számít a Századvég – írja a Magyar Nemzet Online. A fideszes főpolgármester-jelölt a biztos pártválasztók körében 57 százalékon áll, míg ellenfele, Horváth Csaba a szavazatok 22 százalékát zsebelhetné be vasárnap. A Jobbik jelöltje, Staudt Gábor a voksok 5 százalékára számíthat.

A közvélemény-kutatás alapján a budapesti választók 58 százaléka menne el szavazni, országosan 52 százalékra becsülik a részvételt. A biztos pártválasztók körében csaknem háromszoros a kormánypárt előnye. A Fidesz listája 61, az MSZP-é 21, az LMP-é 12, míg a Jobbiké 3 százalékos támogatottságot kaphat.

Éles a verseny Szegeden: itt az összes válaszadó közül 35 százaléknyian a jelenlegi MSZP-s polgármesterre, Botka Lászlóra szavaznának, 29 százalékuk pedig a fideszes B. Nagy Lászlót favorizálja. A biztos szavazók közt ez a különbség mindössze 3 százaléknyira csökken, ráadásul a lakosok körülbelül egyharmada még nem döntötte el, kire voksolna. Botkát 48, míg B. Nagyot 45 százaléknyian akarják a városvezetői székben látni.

AJÁNLOTT LINK:

Századvég: Budapesten eldőlt a küzdelem, hihetetlen izgalmak Szegeden (Magyar Nemzet Online)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik