Belföld

Gyurcsány: bűzlenek az ügyészségi gyanúsítások

A volt miniszterelnök sajnálja, hogy a főügyész csendben van és asszisztál.

Gyurcsány Ferenc szerint “a politikai beavatkozás ocsmány szagától bűzlenek” a választások előtt pár nappal felgyorsuló ügyészségi eljárások, gyanúsítások, amelyek rendre helyben esélyes szocialista polgármestereket érintenek. A volt miniszterelnök azzal kapcsolatban fejtette ki a véleményét, hogy Molnár Gyula budapesti XI. kerületi polgármester meggyanúsítása után Tóth Józsefet, a hajdú-bihari Polgár polgármesterét és polgármesterjelöltjét bűnpártolással gyanúsította meg az ügyészség.

Gyurcsány Ferenc sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy a legfőbb ügyész “csendben van és asszisztál mindahhoz, ami történik”, s megjegyezte: tévednek azok az ügyészek, akik úgy gondolják, hogy a kormánypárt jelenlegi parlamenti kétharmada örökre meg fogja őket védeni.

“Végtelenül sajnálom, hogy az egyébként tisztességes, szakmai pályafutásának végéhez közeledő, pár hónapon belül nyugdíjba menő főügyész csendben van és asszisztál mindahhoz, ami történik, akarva-akaratlanul árnyékot fog ez vetni az ő pályafutására” – mondta a volt kormányfő.

Úgy fogalmazott: Lesz még olyan erős ellenzék Magyarországon, és lesz még olyan kormánya Magyarországnak, amely egyesével meg fogja vizsgálni ezeket a történéseket annak érdekében, hogy világos legyen, elkerülhetetlen volt-e, a nyomozás folyamatában kikerülhetetlen volt-e, hogy “ebben a pillanatban nyilvánvalóan politikai jelentőséget is nyerve tegyék meg ezeket a cselekményeket az eljáró ügyészek, ügyészségi vezetők”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik