Belföld

Molnárt hétfőn már nem sofőr viszi a kihallgatásra

Ártatlannak tartja magát az újbudai szocialista, akinek a sofőrje eddig "horribilis" összegbe került.

Ártatlannak tartja magát és kész hétfőn vallomást tenni újbuda szocialista polgármestere. A köztévé reggeli műsorában Molnár Gyula azt mondta: úgy érzi az elmúlt napok visszajelzései, telefonja, bejegyzései alapján, hogy továbbra is esélyes polgármesterjelölt, és nem úszott el a kerületvezetői poszt, sőt.

A politikus már megkapta a gyanúsításról szóló idézést azzal az ingatlanüggyel kapcsolatban, amelyben hivatali visszaéléssel gyanúsították meg alpolgármesterét is. Molnár Gyula közölte: eddig senki nem beszélt arról, hogy a szóban forgó telken egy offshore cégnek 99 évre bejegyzett vagyonkezelői joga volt, ami jelentősen befolyásolta annak értékét.

Közben a Magyar Hírlap arról ír, hogy Molnár Gyula sofőrje évi mintegy ötmillió forintjába került az újbudai önkormányzatnak. A sofőrt az In-kal Securityn „keresztül” fizették közpénzből. A lap megkereste a polgármestert, hogy tisztázza, helytállóak-e az értesülések.

Arra a kérdésre, hogy sofőrjét valóban az In-kal Securityn „keresztül” fizette, illetve foglalkoztatta-e közpénzből az általa vezetett kerület, Molnár Gyula úgy reagált: „Többféle foglalkoztatási mód van a kerületi önkormányzatban.” Hozzátette: „Vannak olyanok például, amikor költségkímélés szempontjából a foglalkoztatottak esetében tb-járulék, egyéb adóterhek vannak, mondjuk, a játszóterek őrzése például, vagy nagyon sok minden van, amikor külsősöket foglalkoztatunk.”

A cégre és a citált összegre vonatkozó felvetést Molnár nem kívánta tagadni, így érdemben nem is cáfolta, javaslata szerint a többi információt a lap „bányássza ki”. A másik felvetésre, hogy valóban néhány nappal ezelőtt bontották-e fel a sofőr szerződését, annyit közölt: az a napokban lejárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik