Belföld

21 ezer forint egy rendőr életéért

Ennyi járna az özvegynek. Az elhunyt édesanyja Orbán Viktorhoz fordul.

Az augusztus 16-án az M1-esen Tata és Tatabánya között a rossz gumik miatt életét vesztő motoros rendőr családja éhezik – írja a Blikk. A rendőrség még Telegdi Zsolt augusztusra járó fizetését sem utalta át az özvegynek, akinek legkésőbb holnap megszületik második kisfia.

A motoros rendőr édesanyja elkeseredett. Telegdiné Erika a bulvárlapnak azt mondta, második unokája megszületése után Orbán Viktorhoz fordul segítségért. Félti unokáit a nyomortól. A 21 ezer forintos özvegyi nyugdíjból és a családi pótlékból nem lehet tisztességesen gondoskodni róluk.

Közben két nyomozás is folyik. Az egyik az anya feljelentésére foglalkoztatás kö­rében elkövetett halált okozó veszélyeztetés miatt, amiért 5 év is kapható. A másik az országos rendőrfőkapitány feljelentésére katonai bűncselekmények, ellenőrzés elmulasztása, jelentési kötelezettség megszegése, szolgálatban kötelezettségszegés miatt, amiért maximum 1 év adható.

Magyar György, a család ügyvédje szerint a büntetőjogi felelősség tisztázásán túl mindenkinek peren kívüli megegyezés lenne a legjobb megoldás, az árváknak és az özvegy kismamának méltányos összegű életjáradék formájában.

Mint ismert, néhány napja Pintér Sándor azt mondta, hogy a rendőrségi járművek általában elfogadható állapotúak, de a rendőrmotorok 40 százaléka alkalmatlan a közúti forgalomra, ha nem rendőr ülne rajta, akkor le kellene venni a rendszámot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik