Belföld

Pintér még nagyobb rendet ígér

A belügyminiszter a rendőrség legnagyobb feladatának a korrupció elleni küzdelmet tartja.

Két éven belül, 2012 júniusáig 4500 fővel növelik a rendőrség létszámát, ami azt jelenti, hogy a jelenleginél 3500 egyenruhással több lesz az utcákon – mondta Pintér Sándor, aki szerint a megerősített rendőri jelenlét miatt nagyobb lesz a rend és a közbiztonság. A belügyminiszter a rendőrség fő feladatának a korrupció elleni harcot nevezte.

Az úgynevezett megbízhatósági vizsgálatra, és a napokban őrizetbe vett 14 borsodi rendőr ügyére utalva azt mondta, tisztulási folyamatra van szükség a rendőrségnél is. A miniszter demonstrációjuk elhalasztását kéri a rendvédelmi szakszervezetektől. Pintér hazugságnak nevezte, hogy a megbízhatósági vizsgálatra vonatkozó javaslatot már benyújtották a kormánynak és nem érti, miért kellett egy nappal az önkormányzati választások előtt demonstrációt szervezni. Szerinte a megmozdulásnak más célja lehet.

Pintér Sándor szerint a rendőrségi járművek általában elfogadható állapotúak, de a rendőrmotorok 40 százaléka alkalmatlan a közúti forgalomra, és ha nem rendőr ülne rajta, akkor le kellene venni a rendszámot. A hajléktalan problémákról szólva a tárcavezető azt mondta, felszámolják a gócpontokat. Szerinte kevés a tüneti kezelés, meg kell keresni a probléma gyökerét. Emlékeztettt, a kérdéshez már jogi úton is hozzányúltak. Pintér elfogadhatatlannak nevezte, hogy a tereket, parkokat és az aluljárókat sokan lakhatásra és wc-ként használják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik