Belföld

Fegyelmi eljárás indult a motoros rendőr halála után

A rendőrségi motorok műszaki felülvizsgálatát is elrendelte Hatala József országos rendőrfőkapitány.

Makula György, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy május 31-én, az első állománygyűlésén Pintér Sándor belügyminiszter elrendelte a rendőrségi járművek országos szemléjét. Kiderült, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon ezt a szemlét felületesen hajtották végre. Nem nézte meg senki azt a motort sem, amellyel a hétfőn elhunyt rendőr halálos balesetet szenvedett az M1-es autópályán.

Hatala József országos főkapitány a baleset másnapján, kedden ezért újra elrendelte a valamennyi rendőrségi motor szemléjét. Egyben fegyelmi vizsgálat indult, ennek lefolytatását az ORFK magához vonta.

A fegyelmi vizsgálat célja, hogy ki derüljön, ki mulasztott az ügyben. Az eljárás eredményei alapján a mulasztókat szigorúan és határozottan felelősségre fogják vonni – mondta a szóvivő. Arra a kérdésre, hogy valóban jelezte-e a rendőr a motorja hibáit, a szóvivő azt mondta, hogy az eljárásban ezt is vizsgálni fogják. A vizsgálatot egyébként nem a szakszervezetek nyomására, hanem saját hatáskörben, a műszaki felülvizsgálatot elmulasztók megtalálására rendelte el a főkapitány – tette hozzá a szóvivő.

Az ügyben tartó másik eljárás, amely a baleset pontos okait hivatott felfedni, még nem zárult le. Az igazságügyi műszaki szakértői vizsgálat eredménye jövő hét elejére várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik