Belföld

Pintér Sándor szerint fellazult a rendőrségi fegyelem

A belügyminiszter intézkedéseket tervez.

Egy motoros rendőr augusztus 16-án azért szenvedett halálos balesetet, mert az esős időben kopott gumikkal engedték ki motorjával a forgalomba. Szerdán visszavonták a Komárom-Esztergom megyei főkapitány vezetői megbízását, és az ügyben büntetőeljárás is indult. Pintér Sándor belügyminiszter három hónappal ezelőtt elrendelte az összes rendőrségi jármű biztonsági ellenőrzését, elmondása szerint ezt az utasítást megszegték Komárom-Esztergom megyében.

A belügyminiszter általában sem elégedett a fegyelmi helyzettel: novemberben várható az a törvényjavaslat, amivel közvetlenül magához rendeli a rendőrségi belső elhárítás felügyeletét. A fegyelmet ellenőrző szervezet pedig ezután vizsgálódni fog a büntetésvégrehajtásnál, a pénzügyőrségnél és az Alkotmányvédelmi Hivatalnál is.

“A belső elhárítás azt jelenti, hogy a munkatársaink által elkövetett fegyelemsértéseket, bűncselekményeket deríti fel, magyarán a belső fegyelmet kell megerősíteni, mert úgy érzem, hogy ez az utóbbi időben meglazult” – mondta Pintér Sándor az RTL Híradójának.

2012-ben 4200 újonnan kiképzett rendőrt akarnak szolgálatba állítani, és a belügyminiszter az eddiginél több rendőrt akar vezényelni a közterületekre is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik