Belföld

Tragikus balesetek az eső miatt

Zalában két román állampolgár kamionnal ütközött, az M5-ösön egy szintén román férfit halálra gázoltak, míg Győr közelében egy szlovák férfi autója csapódott fának. A rendőrség további esőre és a megnövekedett csúszásveszélyre figyelmeztet.

Felismerhetetlenségig roncsolódott

Két román állampolgár meghalt, amikor autójuk egy kamionnak ütközött vasárnapra virradó éjjel, az M70-es autóúton. A baleset az autóút muraszemenyei leágazójánál történt, ahol egy olasz rendszámú személygépkocsi és egy szlovák felségjelű kamion ütközött össze.

Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: egy román férfi vezette azt a személygépkocsit, amely
Szlovénia irányából Nagykanizsa felé tartott. Az autóút 9. kilométerénél eddig ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti szemközti sávba, ahol járműve jobb elejével nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő nyerges vontatónak, amelyet egy szlovák állampolgárságú férfi vezetett.
Tragikus balesetek az eső miatt 1

Az ütközést követően a személygépkocsi függőleges tengelye körül többször megpördült, azután a menetirány szerinti jobb oldali szalagkorlátnak csapódott, majd ugyanott állt meg. A baleset következtében a személygépkocsit vezető férfi és utasa – egy ugyancsak román állampolgárságú nő – a helyszínen életét vesztette – tette hozzá a rendőrségi szóvivő. A baleset az M70-es autóút azon szakaszán történt, ahol a kétszer két sávos szakasz egy-egy sávosra szűkül, az ütközés során a személyautó a felismerhetetlenségig összeroncsolódott.

Megcsúszott az autó

Egy szlovák férfi utas életét vesztette, a kocsi ugyancsak szlovák vezetője pedig súlyos sérüléseket szenvedett, amikor autójuk fának ütközött és felborult a Győr és Vámosszabadi közötti 14-es főúton vasárnap.

Az autó a szlovák határ felé tartott, eddig tisztázatlan okból megcsúszott, a jobb oldali útpadkának ütközött, majd egy fának csapódott – mondta a Győr-Moson Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Tragikus balesetek az eső miatt 1

Az autó utasa a helyszínen szörnyethalt, a sofőrt súlyos sérülésekkel kórházba szállították. A helyszínelés alatti fél pályás útlezárást már feloldották – tette hozzá Kálmán Gabriella.

Három autó ütközött

Vasárnap reggel három autó ütközött össze a 7-es főút Tárnok és Martonvásár közötti szakaszán, s emiatt az érintett útszakaszról az M7-esre terelték a forgalmat; a balesetnek egy könnyű sérültje van – közölte a rendőrség.

Egy Érd felől Martonvásár irányába közlekedő gépkocsi vezetője a 28-as kilométer közelében megállt, hogy megnézzen egy korábbi baleset során az árokba csúszott autót, s már amikor visszaült az autóba, kocsijába belerohant hátulról egy másik személyautó – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az ütközés következtében a hátulról érkező kocsi átpördült a szemközti sávba, ahol összeütközött egy érkező autóval. A balesetben az út szélén álló kocsi jobb első ülésén helyet foglaló utas sérült meg – tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr százados.

A közutakon szombattól vasárnap reggelig összesen 140 közúti közlekedési baleset történt, ebből 9 közlekedési baleset 10 halálos áldozatot követelt, 16 súlyos, 33 pedig könnyű sérüléssel végződött – közölte a rendőrség.

Halálra gázolták az autópályán

A helyszínen meghalt az a férfi, akit egy személygépkocsi elgázolt az M5-ös autópályán Lajosmizse közelében vasárnap hajnalban; a férfin áthajtott egy teherautó, és két további személykocsi is.

Egy 38 éves szegedi férfi haladt személygépkocsijával az autópályán, későn vette észre az úttesten gyalogosan közlekedő 40 éves román állampolgárságú férfit és elütötte – mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője.

A földön fekvő férfin két személygépkocsi és egy tehergépkocsi is áthajtott, melyek megállás nélkül elhagyták a helyszínt – tette hozzá a szóvivő. Szabó Anita főhadnagy közlése szerint a rendőrség keresi azokat az ismeretlen rendszámú járműveket, melyek áthajtottak a férfin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik