Belföld

Papcsák: aktív bíró után nyomozott az In-Kal

Az elszámoltatási kormánybiztos szerint egy állami cég bízta meg a biztonsági vállalkozást.

Az elszámoltatási kormánybiztos tájékoztatása szerint az In-Kal Security Kft. egy állami céggel kötött szerződése alapján egy aktív bíró tevékenységét is vizsgálta olyan “jeleket” keresve, amelyek alátámaszthatják, hogy a bíró egyes gazdasági ügyekben nem pártatlanul döntött.

Papcsák Ferenc hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az ügy részleteit kifejtve azt mondta: az állami tulajdonú ITDH Hungary 2007 májusában szerződést kötött az In-Kallal, és azzal bízta meg, hogy a velük munkaügyi perben álló egyik vezetőjük, B. Zsolt vagyoni viszonyaira utaló adatokat gyűjtsön.

Az In-Kal rögzítette – folytatta a kormánybiztos -, hogy a célszemély felesége, a Pesti Központi Kerületi Bíróság gazdasági ügyekkel foglalkozó aktív bírája. Az In-Kal arról tájékoztatta állami megbízóját, “vizsgáljuk B. Zsolt feleségének bírói tevékenységét, ténykedését, ahol olyan jeleket keresünk, mely gyanúnkat beigazolva, tényekkel alátámasztja, hogy tevékenysége során egyes gazdasági ügyekben nem pártatlan a döntése” – idézte Papcsák Ferenc, hangsúlyozva, hogy a törvény szerint magánnyomozás nem irányulhat hivatalos személy hivatalos tevékenységére.

Közölte, az ügyben jogi lépéseket tesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik