Belföld

Lemondásra szólították fel Papcsák Ferencet

Az MSZP szerint a kormánybiztos csak a lábát lógatta 4,5 millióért.

Saját “zűrös és zavaros” ügyei miatt hiteltelenek Papcsák Ferenc vizsgálódásai, ezért az MSZP lemondásra szólítja fel a kormánybiztost – mondta a párt szóvivője. Papcsák Ferencnek először saját magát, majd Budai Gyula miniszterelnöki megbízottat kellene feljelentenie – tette hozzá..

Török Zsolt utóbbit azzal indokolta, hogy az ügyészség “leporolja” a miniszteri biztos ügyvédi irodájának közokirat-hamisításos ügyét, amelyben egy étkészletet cseréltek el egy nagy értékű földterületre. Papcsák Ferenc pedig úgy vett fel 4,5 millió forintot egy kórház felügyelőtanácsi tagságáért, hogy négy évig nem vett részt a tanács ülésein.

Az elszámoltatásért felelős kormánybiztos tegnap a Vasárnapi Újságnak azt mondta, hogy munkájának egyrészt az az üzenet, hogy nem lehet közpénzt felelőtlenül elherdálni, másrészt azokat nagy valószínűséggel vissza is lehet szerezni.

Ennek kapcsán írta a mai Népszava, hogy Papcsák a fővárosi közgyűlés delegáltjaként tagja volt Bajcsy-Zsilinszky Kórház tulajdonosi felügyelő tanácsának, de a lap információi szerint 2007-es kinevezése óta egyszer sem ment el tanácskozásokra.

Közben a tisztségért járó mintegy 107 ezer forintos juttatását minden hónapban felvette. Az elszámoltatási kormánybiztos egyébként sem fővárosi képviselői, sem országgyűlési képviselői vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel a felügyelő tanácsi tagként felvett összegeket -írt a Népszava.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik