Belföld

Feledékeny az elszámoltatási kormánybiztos

Papcsák is megszavazta a budai fonódó villamos tanulmányának büdzséjét.

Fővárosi képviselőként Papcsák Ferenc is megszavazta a budai fonódó villamosközlekedés megvalósíthatósági tanulmányának költségvetését. Így reagált a Főpolgármesteri Hivatal arra, hogy laphír szerint ebben az ügyben is feljelentést tett az elszámoltatási kormánybiztos.

A Magyar Nemzet szerint a betűnként ötezer forintba kerülő szerződést három éve a Demszky Gábor vezette főváros rendelte meg, de a számlát végül a Balogh Zsolt megbízott vezérigazgató által irányított BKV fizette ki 2008-ban.

A Főpolgármesteri Hivatal emlékeztetett arra is, hogy a Fidesz egy megvalósíthatósági tanulmány oldalankénti, illetve betűnkénti átlagárát számítja ki, noha ilyen nem valósulhat meg komolyabb állami, önkormányzati beruházás, nem nyerhető el uniós támogatás sem.

Az adott beruházást előkészítő pénzügyi, jogi, műszaki szakértők, mérnökirodák nemcsak a tanulmányban leírtakért kapják díjazásukat, hanem a sok száz vagy sok ezer munkaórányi mérnöki, jogi és pénzügyi tervezésért, a beruházás szakmai megalapozásáért – írta a hivatal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik