Belföld

Házon belül képzik a vezető köztisztviselőket

Papcsák Ferenc szerint drága volt külső céggel tréningeztetni.

Szerződést bontott a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a korábban Szetey Gábor volt személyügyi államtitkár érdekeltségébe tartozó Develor Zrt.-vel – írja a Magyar Nemzet. A céget még a Gyurcsány-kormány bízta meg köztisztviselők tréningeztetésével bruttó 300 millió forintért.

A lap a kormányzati kommunikációs államtitkárságtól kapott tájékoztatásra hivatkozva azt írja, hogy a vállalkozói szerződést augusztus 31-i hatállyal, indoklás nélkül, harmincnapos felmondási idővel bontották fel – erre egyébként a megállapodás alapján mindkét félnek lehetősége volt.

A vezetőképzést a kormányzati személyügyi központ saját apparátusa végzi majd. Végkielégítést a Develor Zrt.-nek nem kellett fizetni. A lap emlékeztetett: a cég több száz milliós tréningjei az elszámoltatási kormánybiztos figyelmét is felkeltették.

Papcsák Ferenc a minap számolt be arról, hogy a Develor – három másik céggel, cégcsoporttal együtt – összesen nyolcmilliárd forintot “kaszált” az elmúlt nyolc évben. A megbízások közös jellemzője volt, hogy az állam indokolatlanul drágán és többnyire szükségtelenül bízta meg a cégeket, mivel a feladatokat saját apparátusával is elvégeztethette volna – írja a Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik