Belföld

Perli az Index a vagyonkezelőt

Varjasi Viktor
Varjasi Viktor

social szaki. 2010. 08. 13. 14:29

A hírportál hiába kérte a Papcsák-lista adatait.

Bíróságon fogja követelni az Index hírportál és a Társaság a Szabadságjogokért nevű jogvédő egyesület a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől, hogy az úgynevezett Papcsák-lista alapján az állami cégektől bekért adatokat hozza nyilvánosságra.

Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos kérését tolmácsolva, még július 13-án küldte el az MNV azt a levelet az állami tulajdonú cégek vezetőinek, amelyben arra kérte őket, hogy az íráshoz mellékelt listán szereplő, magántulajdonban lévő 85 vállalkozás szerződéseit és azok összes részletét szolgáltassák a rendelkezésére, feltéve ha léteznek ilyenek. A vállalatok viszonylag egy szűk tulajdonosi körhöz tartoznak: például a volt kormányfő, Gyurcsány Ferenc érdekeltségei is köztük vannak.

Az Index hivatalosan is kérte az MNV-t, hogy hozza nyilvánosságra a Papcsák-lista alapján bekért adatokat, de elutasító választ, illetve azt a tanácsot kapták: egyenként kopogtassák végig az érintett állami cégeket. A hírportál szerint ez felesleges és vállalhatatlan többletmunkát jelent, ráadásul a honlapokon található adatok véleményük szerint minőségileg eltérnek a vagyonkezelő információitól.

Az Index álláspontját osztja a Társaság a Szabadságjogokért is, amely szerint az MNV válaszai cinikusak, ezért a hírportálhoz csatlakozva beperlik az vagyonkezelőt.

AJÁNLOTT LINK:

Perelünk a Papcsák-lista adataiért (Index)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.