Belföld

Hagyó, a rettegés oka

A volt BKV-vezérigazgatóból halálfélelmet vált ki az MSZP egykori főpolgármester-helyettese, aki mindent tagadott.

“Halálfélelmem van tőled, Miklós!” Ezt mondta egy szembesítésen Hagyó Miklósnak a BKV egykori megbízott vezérigazgatója. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint Balogh Zsolt azt mondta, a volt MSZP-s főpolgármester-helyettes közölte vele, aki nem áll be a sorba, annak el kell vágni a torkát – írja a Magyar Nemzet.

Balogh azt állította, annyira félt a kérdéses időszakban, hogy volt olyan BKV-igazgatósági ülés, ahol Tisztelt Bíróságnak szólította a testületet. A szembesítésen az is kiderült, hogy az első 15 millió forint teljesítését Hagyó Miklós 2008 nyarán a Hévízi-tóban igazolta vissza, ahol akkor több fővárosi cég vezetője is megfordult. Egyikük Kovács Lajos, a Főtáv ma már előzetesben ülő vezérigazgatója lehetett. Balogh arra nem válaszolt, honnan volt a Hagyónak átadott kétszer 15 millió forint, de azt jelezte: továbbra is fenyegetve érzi magát és a családját.

Balogh Zsoltnak rendszeresen be kellett számolnia Kocsis Istvánnak, a BKV jelenlegi vezetőjének tevékenységéről is Hagyóéknak. Állítása szerint egy 2009-es vacsorán előkerült egy olyan 20-30 oldalas jelentés is, amely azokat a témákat tartalmazta, amelyeket Kocsisra nézve terhelő szándékkal állítottak össze.

A lap szerint a találkozó elején Hagyó Miklós súlyos egészségkárosodásáról beszélt, majd mindent tagadott. Azt mondta, soha nem kért Balogh Zsolttól semmi olyat, amivel a BKV-nak vagy Kocsisnak ártott volna. A volt főpolgármester-helyettes hazugsággal vádolta Balogh Zsoltot – írja a Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik