Belföld

MSZP: lépjen vissza a két szombathelyi fideszes jelölt!

Az MSZP arra szólítja fel a hangfelvételek miatt gyanúba keveredett két szombathelyi fideszes önkormányzati képviselőjelöltet, hogy - ha nem tudják tisztázni magukat - lépjenek vissza.

Török Zsolt, a párt szóvivője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: joggal várja el a közvélemény és az emberek, hogy a Fidesz elnöke tegyen valamit ebben az ügyben, vonja meg a bizalmat a két politikustól.

Ilyen hangfelvételek után a hatóságok más esetben rabláncon vezették el az esetlegesen meggyanúsított személyeket, reméljük most is hasonló hatékonysággal lépnek fel – közölte a szocialista politikus.

A Népszava egy a birtokába került hangfelvételre hivatkozva azt állította: egy szombathelyi építési vállalkozónak a kedvező döntésért cserébe, az elnyert munka után 10 százalékot kell „visszaadnia” a Fidesz helyi prominenseinek, Marton Zsoltnak és Szakály Gábornak. A két politikus cáfolta a hírt.

A cikkben hírbe hozott Savaria Rehab Team Kft. vezetői egybehangzóan arról tájékoztattak, hogy vizsgálatot végeztek, és a hangfelvételen hallható hölgy nem a cég dolgozója. Miután a felvételen hallható cselekmények – függetlenül attól, hogy a hölgy nem az önkormányzati cég dolgozója – és a megrendezett hangfelvétel készítésének körülményei több bűncselekmény gyanúját is felvetik, ezért a mai napon feljelentést teszünk a Szombathelyi Rendőrkapitányságon – tartalmazza a két képviselő közleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik